"We kunnen de verkoop niet bijhouden"

PRALINES MET FOTO'S VAN DE PARELVISSERS LEVERDEN AL 3.000 EURO OP VOOR HOOP VOOR DUCHENNE

Ina De Keyser en Tatjana Labio met de pralines met afbeeldingen van de Parelvissers.
Foto Geert De Rycke Ina De Keyser en Tatjana Labio met de pralines met afbeeldingen van de Parelvissers.
Koffiehuis Choc'O Meer verkoopt nog tot het einde van het jaar pralines met de foto's van de Parelvissers. Dat doen ze ten voordele van 'Hoop voor Duchenne', een fonds ten voordele van de ziekte waar ook het neefje van Greg Van Avermaet aan lijdt. "We kunnen de verkoop bijna niet bijhouden", zegt Ina De Keyser, die intussen al zo'n 3.000 euro inzamelde.

Wat begon als een kleinschalig idee om een beetje geld in te zamelen voor het goede doel, groeide al snel uit tot een gigantisch succes. "Niet dat we veel promotie hoefden te maken, de mond-tot-mondreclame deed zijn werk", zegt Ina De Keyser van Choc'O Meer. Ina is samen met haar echtgenote Valerie Chalmet eigenaar van de zaak, die pas een half jaar geleden de deuren opende aan het Donkmeer. Choc'O Meer bestaat uit een chocoladewinkel in combinatie met een gezellig koffiehuisje. "Blijkbaar wil iedereen zo'n pakje pralines met afbeeldingen van de Parelvissers hebben, het blijkt een leuk hebbedingetje te zijn."


Het idee ontstond in oktober. "Sinds de opening van onze zaak zijn de Parelvissers hier klant aan huis. Na een training houden ze hier even halt om een warme chocomelk te drinken", aldus Ina.


Ina organiseerde vorig jaar samen met Tatjana Labio voor het eerst een Sinterklaasmarkt rond het Donkmeer. "Het is eigenlijk vanuit dat initiatief dat we op het idee kwamen om eens iets te doen voor het goede doel. Omdat we de Parelvissers intussen een beetje kennen, vroegen we hen of we een foto van hen mochten gebruiken om op de pralines te laten zetten."

Meteen uitverkocht

Dat het goede doel 'Hoop voor Duchenne' werd, lag ook voor de hand. "Greg Van Avermaet vertelde dat zijn neef Casper lijdt aan de spierziekte Duchenne. Dat is een ziekte waarbij de spieren stelselmatig zwakker worden bij het ouder worden. Voorlopig is er nog geen medicatie die de ziekte kan genezen. "Met deze actie willen we niet enkel geld inzamelen voor het fonds, we willen de ziekte ook meer bekendheid geven", vertelt Ina, die zeker al geslaagd is in haar opzet. "De pralines vliegen de deur uit. Steeds er een nieuwe lading binnenkomt, is die meteen uitverkocht. Mensen kunnen dan al een pakje van zeven pralines, met afbeeldingen van de zeven verschillende Parelvissers, bestellen voor de volgende lading. Klanten die het pakje hier toevallig zien staan, nemen er steeds eentje mee."

Al 3.000 euro ingezameld

Per praline wordt een halve euro geschonken aan het goede doel. "We weten nu al dat we minimum 3.000 euro mogen schenken aan het fonds en de verkoop loopt nog tot december. Het brengt voor ons behoorlijk veel extra werk mee: de pralines moeten ingepakt worden, we houden extra bestellingen bij en we moeten ook regelmatig een extra afrekening maken terwijl we er zelf financieel niets aan hebben. Maar voor een goed doel, doen we dat met veel plezier."


Een pakje van zeven pralines kost 7 euro en is te koop bij Choc'O Meer, Donklaan 261 in Berlare.