"Filmacteur worden is een droom die uitkwam"

CHRISTOPHE DE GEEST SPEELT HOOFDROL IN 'COLOMBIAANSE VERSIE VAN JAMES BOND'

Cristophe De Geest met Hassam, tijdens de opnames van de film.
Foto Geert De Rycke Cristophe De Geest met Hassam, tijdens de opnames van de film.
Gisteren, 2 november, ging in Colombia de film 'Agente Nero Nero 7 Mision Selva' met de Overmeerse Christophe De Geest in première. Voor de Overmerenaar is het de tweede grote film waarin hij een hoofdrol speelt. Hij is intussen dan ook een echte filmster in het Zuid-Amerikaanse land waar hij ook al meespeelde in een twintigtal Colombiaanse televisiereeksen.

"Filmacteur worden, is een droom die uitkwam", zegt Christophe De Geest (45), afkomstig uit Overmere. Al acht jaar is hij een inwoner van Colombia, waar zijn droom ook werkelijkheid werd. En die droom wordt alleen maar mooier. Wat begon als een rolletje in een Colombiaanse serie, waar er in dat land erg veel van zijn, gaat intussen al tot de top van Colombiaanse filmsterren. "Na het succes van de eerste film over 'Agente Nero Nero 7', een beetje een Colombiaanse versie van James Bond, volgde al snel de beslissing om er een tweede film over te maken en ik werd opnieuw gevraagd om één van de hoofdrollen te spelen: Agente Nero Nero 7 zelf", vertelt De Geest.

Eigen stunts

Aan zijn zijde staat Hassam, een bekende Colombiaanse komiek die zorgt voor de grappige noot. "De tweede film was nog fijner om op te nemen dan de eerste", zegt Christophe. "Een grotere productie en meer actiescènes. Zo is er een scène in een open vliegtuig op 300 meter hoogte. Ik doe mijn stunts altijd zelf zodat ik de adrenaline door mijn lichaam voel stromen. In een andere scène daal ik aan een kabel af langs de muren van een kathedraal, net als in 'Mission Impossible'. Bovendien hebben we veel gereisd om op verschillende locaties in de natuur en in de jungle te kunnen filmen."


Christophe is industrieel ingenieur van opleiding maar ook hier in België droomde hij al van een carrière als acteur. Hij speelde toen al eens een bijrol in de Vlaamse series 'Familie', 'LouisLouise' en 'FC De Kampioenen', maar verder raakte hij niet.

Rol in tv-serie

Dan maar de liefde achterna naar Colombia waar hij zijn leven zou delen met Nur Constanza. In Cartagena De Indias opende hij een eigen hotel en in 2013 kreeg hij er onverwachts de vraag om een rol voor zijn rekening te nemen in 'El Capo 3', een Colombiaanse serie met zestig miljoen kijkers. "Ik werd ook opgemerkt door andere televisiezenders en intussen speelde ik al mee in een twintigtal series en televisienovelles."


Na de series, werd hij gevraagd voor de filmindustrie en intussen is Christophe een bekende filmster. Mensen spreken hem aan op straat en interviews voor weekbladen zijn er de normaalste zaak geworden. "Ik hou enorm van wat ik hier doe en ik hoop dan ook dat ik het mag blijven doen. Het maakt me gelukkig om mensen te laten genieten van mijn acteerprestaties. Ik wil mensen in Colombia, maar zeker ook in België tonen dat je kan bereiken wat je wil, als je er maar hard voor werkt." De trailer van de film is te vinden op YouTube.