"Alle kinderen verdienen evenveel aandacht als Thor"

OUDERS KLEUTER MET HERSENAFWIJKING LATEN LEERLINGEN WENSEN LUCHT INSTUREN

De vierjarige Thor wordt geflankeerd door zijn mama Nancy (links) en papa David (rechts) en omringd door medeleerlingen van zijn broer en zus.
Copyright : Geert De Rycke De vierjarige Thor wordt geflankeerd door zijn mama Nancy (links) en papa David (rechts) en omringd door medeleerlingen van zijn broer en zus.
Voor Thor (4), de jongen met een hersenafwijking die gek is op wenskaartjes zijn gisteren 350 ballonnen de lucht ingegaan. Daaraan hingen kaartjes met wensen van de leerlingen van de vrije basisschool. "Hiermee willen we alle kinderen laten dromen en een wens laten doen", zegt papa David Braeckman. "En de terugkerende kaartjes zijn uiteraard voor Thor", lacht hij.

De leerlingen van de vrije basisschool in Overmere lieten gisteren tijdens het schoolfeest zo'n 350 ballonnen de lucht in. Die ballonnen stonden in het teken van Thor, de vierjarige jongen met een aangeboren hersenafwijking. "Het initiatief kwam van de groep mensen die in september een benefiet voor Thor organiseert", zegt mama Nancy De Boever. "Zij besloten een ballonnenactie te organiseren in de school van Viggo (7) en Dieuwke (5), broer en zus van Thor."

Een jongetje met een twintigtal ballonnen met daaraan een kaartje met de wensen van zijn medeleerlingen.
Copyright : Geert De Rycke Een jongetje met een twintigtal ballonnen met daaraan een kaartje met de wensen van zijn medeleerlingen.

7.200 kaartjes

Thor werd bekend toen zijn mama een oproep deed in de krant om wenskaartjes voor zijn vierde verjaardag te sturen. "Thor heeft een genetische afwijking. Als hij het moeilijk heeft, is hij enkel te kalmeren met zijn doos vol wenskaarten", zei Nancy toen. Heel wat mensen waren ontroerd door het verhaal van Thor en stuurden dan ook een leuk kaartje, liefst nog eentje van Bumba. Goed voor 7.200 kaartjes. De jongen mocht intussen zijn idool Bumba zelfs al ontmoeten.


"We zijn erg ontroerd door alle aandacht die Thor al kreeg, maar we wilden dat ook Viggo en Dieuwke en alle andere kinderen de aandacht krijgen die ze allemaal verdienen", zegt David. "In tijden van zoveel slecht nieuws en zoveel negatieve gebeurtenissen is het belangrijk dat kinderen kunnen blijven dromen."


De leerlingen van de school schreven hun wens op een kaartje dat aan een ballon werd gehangen. De wensen waren erg uiteenlopend. Zo waren er kinderen die hoopten dat Thor snel zou genezen, een ander kind zag zijn opa het liefst zo snel mogelijk uit het ziekenhuis ontslagen worden. 'Ik wens geen oorlog meer' en 'Iedereen is anders, ik wens dat we allemaal samen kunnen leven' waren nog meer boodschappen op de kaartjes. Die wensen gingen gingen allemaal de lucht in. Het kind wiens wens het verste vliegt, gevonden wordt en terug naar de school gestuurd wordt, mag gratis naar de benefiet voor Thor. "De leerlingen kijken uit naar het eerste kaartje dat terugkeert", zeggen de leerkrachten.


Op zondag 18 september organiseert de groep 'Benefiet Thor' een benefiet voor de jongen in de Festivalhal van Berlare.

Verbouwen

De centjes worden gebruikt om onder andere het huis om te bouwen met bredere deuren en dikke muren zodat Thor thuis kan blijven wonen bij zijn ouders, broer en zus. Info: www.benefiet-thor.be