"10% korting op busabonnement voor scholieren is te weinig"

Verschillende oppositiepartijen vragen al langer om ook in Berlare een korting te voorzien voor studenten en scholieren die met de bus naar school gaan. Vanaf dit schooljaar is die korting een feit. De gemeente Berlare zorgt er voortaan voor dat scholieren een korting van tien procent op een busabonnement naar school kunnen krijgen.


"Tien procent is te weinig", zegt onafhankelijk gemeenteraadslid, Piet Vandoolaeghe. "Ik kreeg al een praktisch voorbeeld voorgeschoteld. Een busabonnement naar Aalst kost ongeveer 199 euro. Een korting van tien procent is 19,9 euro korting. Maar om de korting aan te vragen, moet je met een document van de gemeente naar het loket van De Lijn in Aalst rijden, waar je betalend moet parkeren. De korting is daarmee opgesoupeerd aan kosten", berekent Vandoolaghe.

Software ontoereikend

"Momenteel is er inderdaad veel administratief werk", weet schepen van Mobiliteit, Wim Arbijn (sp.a). "Dat is te wijten aan de software van De Lijn die het momenteel nog niet aankan. Daar moet in de toekomst verandering in komen. Bovendien gebeurt de aanvraag tot een korting tegelijk met de aanvraag van een abonnement. Er moet dus sowieso naar een loket van De Lijn gereden worden, korting of niet. De korting van tien procent geldt voor iedereen, kinderen en ouderen die vallen onder het stelsel van vervoersgarantie of een verhoogde tegemoetkoming krijgen een korting van 75 procent."


(KDBB)