Recensie De Kookgek: traditioneel, maar lekker

Op de plek waar in lang vervlogen tijden Cinema Rubens nog gevestigd was, is nu een gezellig restaurantje, De Kookgek. Klaar voor wat quality-time tussen moeder en dochter, stappen we binnen in het karaktervolle pand op de markt in Berlaar en zetten ons aan het tafeltje aan het raam. 
De Kookgek
Annelin Marien De Kookgek

De ober komt meteen vragen wat we willen drinken, maar er is geen drankkaart. Dat vind ik als moeilijke beslisser altijd een beetje vervelend. Ik speel het dus op safe en bestel een glaasje cava, mijn tafelgenoot bestelt een kir met witte wijn. Bij het aperitief krijgen we een amuse aangeboden, altijd een leuke attentie! Het is een mousse van ham en basilicum, waarin je de verse basilicum goed proeft. Een geslaagde amuse dus.

Als voorgerecht nemen we de kreeftcocktail voor twee personen. De kreeft wordt uit het aquarium naast ons gevist, wat me een beetje schuldig doet voelen, maar het voorgerecht is dus wel lekker vers. De kreeftcocktail is een absolute klassieker: sla, tomaat, ei, stukjes kreeft en cocktailsaus in een hoog glas. Maar het is lekker, en dat is wat telt.

kreeftcocktail
Annelin Marien kreeftcocktail

Ik neem tong meunière als hoofdgerecht, mijn mama bestelt victoriabaars met kappertjessaus. Het is beide zeer malse vis, en een grote portie. Een kleine opmerking: de saus bij mijn tong mocht nog iets meer smaak hebben, en er zou nog iets meer saus bij de victoriabaars mogen. Bij mijn tong zit een simpel slaatje en frietjes, bij de victoriabaars groentjes à la julienne en puree. Opnieuw zijn dit heel traditionele gerechten, maar als het lekker is, is dat zeker in orde.

victoriabaars
Annelin Marien victoriabaars
tong meunière
Annelin Marien tong meunière

Eigenlijk hebben we na de rijkelijke portie vis geen dessert nodig, maar we kunnen het toch niet laten. Ik bestel een coupe aardbeien, mama een passievruchtensorbet. Opnieuw krijgen we een meer dan behoorlijke portie: het vanille-ijs is zelfgemaakt en zeker in orde, en ook de sorbet smaakt goed. Sommige aardbeien waren nog een beetje bevroren, maar al bij al hebben we een lekker dessert gekregen. Wij kunnen geen pap meer zeggen, en gaan met een degelijke maaltijd achter de kiezen, opnieuw huiswaarts.

dessert
Annelin Marien dessert

Contactgegevens:

 Dorpsstraat 4, 2590 Berlaar

+32 (0)3 482 16 05

info@dekookgek.be

Prijzen:

Voorgerechten: 7,5 - 19 euro

Hoofdgerechten: 23 - 32 euro

Nagerechten: 8,5 - 11 euro

Openingsuren:

Open vanaf 18 uur, maandag en dinsdag gesloten.

Scores:

Eten: 7,5/10

Bediening: 7,5/10

Comfort: 7,5/10

Sterren: 3,5/10
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.