Lijsttrekker CD&V maakt muzikale comeback

Wim Soons zal met de groep 'De Nuttelozen van de Nacht' na 2 jaar opnieuw optreden.
Foto Legreve Wim Soons zal met de groep 'De Nuttelozen van de Nacht' na 2 jaar opnieuw optreden.
'De Nuttelozen van de Nacht', de vijfkoppige coverband uit Berlaar, maakt na een muzikale pauze van twee jaar zijn comeback. De bezieler en frontzanger is Wim Soons, lijsttrekker van de CD&V in Mechelen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

"Twee jaar speelden en zongen we voor de laatste keer tijdens de Zomer van Balder, een fantastische en onvergetelijke avond", zegt Wim Soons. "Ik wist toen al dat ik mijn vrienden en de muziek heel hard zou missen. Maar mijn job toen als nationaal voorzitter van Jong CD&V liet niet anders toe. Maar we verloren mekaar nooit uit het oog. En toen percussionist Sebastiaan onlangs vroeg of we nog eens iets wilden doen, was de trein meteen vertrokken."

Repeteren en zeveren

De band telt nu zelfs al 6 leden. "Wannes Verbeeck komt er bij en is een schitterende drummer. Het is fantastisch om één keer in de week niet bezig te zijn met politiek en te repeteren en wat te zeveren... En voor mijn vrienden is het ook heel ontspannend, net zoals vroeger.Wij maken onze comeback officieel op de Zomer van Balder", vertelt een gelukkige Wim Soons.


Naast Wim Soons en Wannes Verbeeck maken ook Niels Bovré (gitaar), Koen Belmans (gitaar), Glenn Simons (basgitaar) en Sebastiaan Simoens deel uit van de band. "Wij maakten er vroeger een erezaak van om eigen nummers te brengen die vaak vierstemmig zijn. En we willen ook het publiek aan het zingen en dansen krijgen. En dat zal nu niet anders zijn. Onze naam 'De Nuttelozen van de Nacht' ontleenden we aan een nummer van Jacques Brel", aldus Wim Soons nog. De Nuttelozen van de Nacht kunt u op 9 augustus voor het eerst weer aan het werk zien op de Zomer van Balder, georganiseerd door Gert Put en Nick Vercammen. Dat festival start vanavond en zal elke woensdag tot 16 augustus bekende artiesten ontvangen. (WAE)