Exclusief voor abonnees

Weduwen van twee brandweermannen die omkwamen in brand: “We moeten vooruit, we zijn te jong om in een hoekje te kruipen”

Anneleen Cornelis en Helga Gilis bij de portretten van Chris Medo en Benni Smulders, die sinds de zomer in de kazerne van Heusden-Zolder hangen, als eerbetoon.
Mine Dalemans Anneleen Cornelis en Helga Gilis bij de portretten van Chris Medo en Benni Smulders, die sinds de zomer in de kazerne van Heusden-Zolder hangen, als eerbetoon.
Voor al wie een dierbare verloor, volgt deze feestdagen de harde confrontatie met een lege stoel. Ook voor de familie van brandweermannen Chris Medo (42) en Benni Smulders (37). Zij lieten afgelopen zomer het leven bij een interventie."Wat die dag gebeurde, is in één woord te omschrijven: horror", vertellen hun weduwen. "Maar de kinderen drijven ons vooruit. We zijn te jong om in een hoekje te kruipen."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • tineke De Smet

    Echte helden waren dit ! Van het soort dat mensen helpt terwijl de anderen, zoals ik, veilig thuis in hun zetel zitten. Het doet een mens wel nadenken ... sterkte dames , ook voor de kids!

  • willem merken

    Sterkte