VZW Parkmanagement West-Limburg betrekt alle bedrijven op Ravenshout en Beringen-Zuid

Met de opstart van de VZW Parkmanagement West-Limburg krijgt de samenwerking tussen Ravenshout en Beringen-Zuid, de twee grootste bedrijventerreinen van Beringen, een officieel statuut. Het is de bedoeling dat alle bedrijven als partners worden betrokken in het verhaal.

Schepen van Lokale Economie Gilbert Lambrecht (sp.a) gelooft in het potentieel van de samenwerking. “Op het bedrijventerrein De Weven loopt al een gelijkaardig project dat erg succesvol is. De bedrijven hebben elkaar echt gevonden en plukken vandaag tal van voordelen uit hun samenwerking.” Ook het dossier rond de modernisering van Ravenshout was een belangrijke reden voor de start van het parkmanagement. In Beringen-Zuid zijn er dan weer een aantal bedrijven die in aanmerking komen om samen te werken rond uitwisseling van energie.

“De stad Beringen heeft een subsidie van VLAIO bekomen voor de opstart van het parkmanagement voor een bedrag van 65.000 euro en voorziet zelf nog eens 20.000 euro voor een periode tot eind 2019. Uiteraard blijft stad Beringen steeds een partner in dit verhaal en zullen wij de vereniging zoveel mogelijk ondersteunen”, aldus schepen Gilbert Lambrechts.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.