Voortvluchtige man die vrouw en stiefdochter met hamer sloeg, is opgepakt

Mine Dalemans
De 52-jarige B.A., die verdacht wordt van een moordpoging op zijn vrouw en stiefdochter in Korspel (Beringen), is gisterenavond rond 20 uur aangetroffen op het Koningin Astridplein in Antwerpen, in de buurt van het centraal station.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De man kon gearresteerd worden door de politie van Antwerpen en werd overgedragen aan de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo. Vandaag zal de verdachte in de loop van de voormiddag door de Beringse speurders verhoord worden. De onderzoeksrechter zal daarna beslissen over zijn eventuele aanhouding.

De Surinamer ging zaterdag zijn 46-jarige vrouw en 28-jarige stiefdochter met een hamer te lijf. Zaterdag rond 13.30 uur kwamen de feiten van intrafamiliaal geweld op de Stalsesteenweg aan het licht. De dochter van de vrouw kon uit het huis weglopen en bij buren voor hulp aankloppen. De 28-jarige vrouw had een bloedende hoofdwonde, ook de echtgenote was gewond geraakt. Zaterdagavond mochten de twee gewonde vrouwen na verzorging het ziekenhuis verlaten. Zij verblijven nu tijdelijk op een ander adres. De man bleek na het gepleegde geweld voortvluchtig. Met een speurhond en een politiehelikopter werd een zoekactie opgezet, maar zonder resultaat.

In het onderzoek werden twee kennissen van de verdachte gearresteerd, maar die bleken met het hele voorval niets te maken hebben. Politie en parket verspreidden vervolgens zondag een opsporingsbericht. Zondagavond rond 20 uur ging de politie in Antwerpen over tot controle van een man op het Koningin Astridplein. Het bleek om de 52-jarige A.B. te gaan, die geseind stond.