Twee honden eten vergiftigde vleesballetjes in Beringen: één dier overleden

Een beeldje van de half opgegeten vleesballen.
RV Een beeldje van de half opgegeten vleesballen.
De lokale politie start een onderzoek nadat in Beringen twee honden vergiftigde vleesballen hebben gegeten. Een van de dieren is overleden, de ander kon de etensresten nog uitbraken en overleefde het. 

Het eten lag in het bos in de buurt van de Zwarte Beek. Baasje Gustaaf Paredis is blij dat zijn Franse bulldog Fawny het heeft overleefd. “In de Zwarte Beekstraat, voorbij de bessenplantages, at onze hond op 22 juli een vleesballetje, dat nadien gevuld bleek met gif. Een week eerder is op quasi dezelfde plaats een andere hond overleden. Ik bracht het bewijsmateriaal binnen bij de politie en hoop dat de dader nog kan worden gevat.”

Aangezien het om vergiftigd eten blijkt te gaan, vraagt de politie of er zich getuigen kunnen melden. Het motief van de dader is nog niet gekend. Aan voetgangers en eigenaars van honden wordt gevraagd extra voorzichtig te zijn.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Francinne Declerque

    Niet al te slim, wat als een jong kind dit kan vinden ? En honden dan maar aan de leiband ? Of een muilkorf ?