Twee benefietvoorstellingen in CC Beringen

Affiche van het benefietconcert met Anneleen Lenaerts.
Stad Beringen Affiche van het benefietconcert met Anneleen Lenaerts.
De komende weken vinden er in CC Beringen twee muzikale avonden plaats voor het goede doel. Op zaterdag 14 december komt soloharpiste Anneleen Lenaerts van de prestigieuze Wiener Philharmoniker naar België voor een exclusief concert en op dinsdag 17 december vindt de Warmste Wintervoorstelling plaats.

Harpiste Anneleen Lenaerts brengt in het Casino een fantastisch programma met een aantal composities uit het harprepertoire van onder andere Nino Rota en Claude Debussy. Het voorprogramma wordt verzorgd door talenten van de Academie. De opbrengst van dat concert gaat naar Medora Belgium, een organisatie van tandartsen en vrijwilligers die zich inzet voor het algemeen welzijn van schoolkinderen in Nepal.

Leraars en leerlingen van de Academie brengen drie dagen later zelf de derde ‘Warmste Wintervoorstelling’. Met een kinderkoor, een orkest, een dansklas en enkele zangers en acteurs betoveren ze het publiek tijdens een grappige en ontroerende show. Academie Beringen organiseert die avond in samenwerking met Vrije Basisschool De Beerring en leerlingen van de afdelingen Koersel, Paal, Beringen en Lummen.

Dubbel plezier

Je kan ter plaatse een vrije gift schenken ten voordele van Music Fund, een organisatie die instrumenten verzamelt, herstelt en een tweede leven geeft in conflictgebieden of in achtergestelde gebieden over heel de wereld, om kansarme kinderen de kans te geven om muziek te maken. “Met deze wintervoorstellingen steun je goede doelen en geniet je tegelijkertijd van cultureel talent van eigen bodem van een internationaal niveau”, onderstreept schepen van Cultuur An Moons (VOLUIT).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.