Politie houdt patrouilles tegen overlast door hangjongeren

De politie controleerde in totaal op dertien verschillende locaties
Toon Royackers De politie controleerde in totaal op dertien verschillende locaties
De lokale politie van Beringen, Ham en Tessenderlo heeft de voorbije dagen controles gehouden tegen overlast door hangjongeren op verschillende locaties. Bij die acties werden alles samen 46 jongeren gecontroleerd.

In Beringen werd vooral Koersel in het oog gehouden, omdat daar vaker klachten zijn over vandalisme, geluidsoverlast en zelfs drugsfeiten. Maar ook twaalf andere locaties in de politiezone werden in het oog gehouden. Tijdens die controles schakelde de politie eveneens een drugshond in.

Vier minderjarigen vlogen uiteindelijk op de bon omdat ze drugs op zak hadden. Hun ouders werden telkens op de hoogte gebracht. Eén bestuurder werd betrapt omdat hij onder invloed reed. Vijf anderen kregen een bekeuring wegens diverse verkeersovertredingen. De acties kwamen er na aanhoudende klachten uit de buurt over overlast. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.