Online aanmeldingssysteem voor schoolgaande kleuters

Themabeeld.
Mine Dalemans Themabeeld.
Ouders van kleuters die voor het eerst naar de kleuterschool gaan of van leerlingen die een andere kleuter- of basisschool zoeken, moeten zich eerst aanmelden via een elektronisch aanmeldingssysteem op de website www.naarschoolinberingen.be. “Zo geven we alle ouders dezelfde kans om hun kind in te schrijven in een school naar keuze”, vertelt schepen van Onderwijs An Moons (VOLUIT).

“Voor de aanmelding werken we met verschillende periodes. Het is belangrijk om je kind in de juiste periode aan te melden om kans te maken op een plaats in de school van jouw keuze”, aldus Moons. Broertjes en zusjes en kinderen (geboren in 2018) van personeel kunnen rechtstreeks in de school ingeschreven worden tussen maandag 3 februari (9 uur) en maandag 17 februari (15 uur). Andere kleuters geboren in 2018 en de kinderen die vanaf 1 september van school willen veranderen, kan je digitaal aanmelden tussen maandag 2 maart (12 uur) en woensdag 25 maart (12 uur).

Vrije inschrijvingen

Op maandag 6 april ontvangen de ouders die hun kind(eren) aangemeld hebben een ticket met de gegevens van de school waar ze kunnen inschrijven. Die inschrijving moeten ze doen tussen maandag 27 april en woensdag 15 mei, nadat ze eerst een afspraak hebben gemaakt met de betrokken school. Op dinsdag 2 juni beginnen de vrije inschrijvingen voor de kinderen die niet aangemeld zijn. 

Alle info vind je terug op www.naarschoolinberingen.be.