Nieuw fietspad brengt scholieren en leerkrachten veilig naar school

Fietspad Beringen.
Jean Vanhees Fietspad Beringen.
Samen met de kinderburgemeester, Shami Mehmedova, en de kinderschepen voor verkeer, Lyana Petrosillo opende de schepen van Verkeer Jean Vanhees deze week het nieuwe fietspad in Beringen. “Door het open karakter van de scholencampus kan deze verbinding door iedereen, niet enkel door scholieren en leerkrachten, gebruikt worden om autovrij en veilig van en naar Beringen-Centrum te fietsen”, aldus Vanhees.

Het nieuwe fietspad van zo'n 350 meter vormt het verlengstuk van het reeds bestaande fietspad van Beringen-Centrum richting de scholencampus. Het prijskaartje betrof 224.000 euro. In de laatste fase van de werken werd het fietspad verder doorgetrokken langs het nieuwe skatepark tot aan de rotonde van de Koolmijnlaan. Vermits het fietspad de Kleine Beek oversteekt, werd er ook een bruggetje aangelegd. Op termijn wordt er nog ledverlichting voorzien langs het fietspad om ook ’s avonds veilig te kunnen fietsen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.