MOOOV Filmfestival gaat digitaal door

Catalogussen van het MOOOV Filmfestival.
RV Catalogussen van het MOOOV Filmfestival.
Normaal zou MOOOV Filmfestival plaatsvinden van 23 april tot 4 mei in The Roxy Theatre. De organisatie en partners (waaronder de stad Beringen) hebben beslist om de komende editie niet annuleren. Ze hadden een beter idee. “We gaan het tijdens de voorziene periode digitaal laten doorgaan met een geselecteerd aanbod”, vertelt schepen van Samenleven Hilal Yalçin (CD&V).

 MOOOV Filmfestival is een evenement waar, naast het vertonen van belangrijke verhalen uit de hele wereld, ontmoeting en dialoog centraal staan. Als het publiek niet naar het Filmfestival kan komen, dan brengt MOOOV de films naar het publiek. “We willen onze verantwoordelijkheid nemen en de verspreiding van Covid-19 helpen voorkomen”, is Yalçin duidelijk. “We merkten daarnaast dat het moeilijk werd om een kwalitatief festival te organiseren in deze periode. Door alle onzekerheden, werken we liever aan een kwalitatief alternatief.”

Randactiviteiten

Op het MOOOV Filmfestival waren ook heel wat randactiviteiten gepland. “Deze kunnen vanzelfsprekend niet doorgaan. Zo was de voorstelling ‘Op Drift’ van Bert Gabriëls al geannuleerd. De workshop ‘maak je animatiefilm: MOOOVie 4kids’, die in de paasvakantie zou plaatsvinden, willen we verplaatsen naar een latere, nog te bepalen datum”, vertelt schepen van Cultuur An Moons (VOLUIT). “De inschrijvingen blijven behouden voor mensen die al een ticket hebben. Mocht de workshop toch geannuleerd worden, zorgen we voor een tegoedbon, net zoals bij de voorstelling van Bert Gabriëls.” De schepen heeft nog meer goed nieuws. “Onze plannen om in samenwerking met The Roxy Theatre in het vroege najaar met films rond te trekken in Beringen hebben we zeker nog niet opgeborgen”, besluit Moons.

Alle info over het MOOOV Filmfestival vind je via https://www.mooov.be.