Mitchell (31) overvallen na avondje stappen: “Ze wilden mijn horloge en stampten tot ik bewusteloos viel”

Beringenaar in elkaar geklopt.
Mine Dalemans Beringenaar in elkaar geklopt.
Een leuke zaterdagavond is voor Beringenaar Mitchell Lespoix uitgedraaid op een nachtmerrie. Toen hij vanuit café De Scherpe Plank richting de auto wandelde, werd hij belaagd door vijf jongemannen. “Er waren ook meisjes bij die huilden en riepen om te stoppen. Hopelijk willen zij tips geven”, vertelt hij.

Mitchell was eerst met zijn pa op café geweest en sloot de avond af met een kameraad. Toen hij naar de auto wandelde, werd alles plots zwart. "Ik wist dat er een groepje jongeren rond het café aanwezig was en dat ze ons volgden richting de wagen”, vertelt Mitchell. “Ik zei nog tegen mijn kameraad dat we best door zou wandelen, het zouden negeren en meteen de wagen moesten instappen."

Maar dat laatste lukte zelfs niet meer. De vijf zetten de aanval in en stampten Mitchell bont en blauw. “Ik kreeg slagen en trappen in mijn gezicht, vocht en kroop over de grond. Ik belandde zo in de modder. Ik hoopte dat het allemaal zo snel mogelijk voorbij zou zijn. Ze riepen om mijn horloge. Ik heb hem dan maar afgedaan en aan hen gegeven. Vervolgens sloegen ze op de vlucht.”

Gebroken neus

Mitchell verloor even het bewustzijn. De overvallers lieten hem achter met een barst in zijn oogkas, een hersenschudding en zijn neus was gebroken op twee plaatsen. Hij hoopt vooral dat de politie zijn werk goed doet en de jongeren kan vinden. “Je leest zulke dingen vaak in de krant, maar dat is altijd zo ver weg, tot het bij jezelf gebeurt”, aldus Mitchell.

Het slachtoffer belandde in het ziekenhuis.
RV Het slachtoffer belandde in het ziekenhuis.

“Ik probeer op deze manier te laten zien wat er allemaal kan gebeuren als je eens een avondje met vrienden een pintje gaat drinken. Niemand die op zulke momenten denkt aan te moeten vechten om te overleven. Het fysieke is niet het ergste van de hele zaak. Het trauma dat je eraan overhoudt en de gedachten die door je hoofd blijven spoken, dat allemaal is nog veel erger. Ik krijg paniekaanvallen en dat wil je echt niet meemaken.” 

Wroeging

Mitchell ging intussen bij de politie langs en gaf het serienummer door van het horloge. “Het ging om een Samsung Smartwatch die ik nog maar onlangs had gekocht voor 360 euro. Blijkbaar hadden die mannen het daar op gemunt”, vertelt hij.

“Ik herinner me nog dat ze niet alleen waren. Enkele meisjes bleven in de achtergrond en riepen dat ze moesten stoppen. Ik hoorde één van hen ook huilen. Ik hoop écht dat zij wroeging krijgen en willen delen wie de daders zijn.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • francois dierickx

  Als je ze kunnen pakken onmiddellijk zware straf 5 jaar zonder pinken en niet voorwaardelijk

 • Christel Smet

  Niet meer normaal te noemen wat er van tegenwoordig allemaal gebeurd. Binnenkort een maatschappij waar niemand nog de straat op durft te gaan. In veel steden is het al zo. Wanneer gaan ze daar eens iets aan doen en dit voor een horloge van 350 euro. Erg.

 • Wim Hartiel

  In de steden kan je maar beter thuis blijven en vrienden uitnodigen om pinten te pakken! Dat die vrienden kunnen blijven slapen. Enkel en alleen dan weet je zeker dat je veilig bent.

 • Michael Vandamme

  5 gasten voor een horloge van 360 euro. Dat is dus een 70 euro per man als ze moeten delen. En daar willen die iemand bijna dood voor stampen. Ga eens een dag werken en je hebt al meer verdiend. Hopelijk worden ze gevat en berecht voor poging tot moord.

 • Paul Hendriks

  Met 5 om iemands horloge te pikken, dat moeten nogal armoedzaaier geweest zijn.