Klusjesdienst OCMW overgenomen door VZW Thuisverzorging de ‘Eerste Lijn’

OCMW-voorzitter Yalcin Hilal
CD&V OCMW-voorzitter Yalcin Hilal
Omdat de klusjesdienst van het OCMW met slechts twee medewerkers niet langer erkend en gesubsidieerd kan blijven, werd er een samenwerking aangegaan met de vzw Thuisverzorging de ‘Eerste Lijn’ uit Beringen.

De klusjesdienst van het OCMW Beringen werd ruim 10 jaar geleden, in 2007, opgericht. Jaarlijks werden een 90-tal personen verder geholpen met kleine klussen binnenshuis of tuinonderhoud. Het keerpunt werd nu bereikt. “We willen graag deze dienstverlening blijven garanderen”, vertelt OCMW-voorzitter Hilal Yalçin (CD&V). “Door de erkenning van het OCMW voor twee personen over te dragen, kan vzw Thuisverzorging de ‘Eerste Lijn’ hun dienstverlening verderzetten en daardoor klusjeshulp en oppashulp blijvend aanbieden.”

Ouderen met een zorgnood, zieken of personen met een beperking kunnen in de toekomst blijvend terecht bij de vzw Thuisverzorging de ‘Eerste Lijn’, Koolmijnlaan 86, 3580 Beringen (011 42 45 35) voor allerhande kleine klusjes in woning en tuin. Ook tijdens de winterperiode kunnen ouderen met zorgnood, zieken en personen met een beperking beroep doen op deze klusjesdienst voor werkzaamheden zoals: behangen en schilderen, monteren en demonteren van kasten, opruimen van zolders en kelders, sneeuw ruimen en zout strooien, dakgoten reinigen, rookmelders plaatsen, winteronderhoud van de tuin, aanpassingen aan de woning en kleine reparatiewerken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.