Klinken op een jarig duikcentrum: dat doe je onder water, natuurlijk!

Een mocktail onder water drink je natuurlijk niet uit een fraai gevormd glas.
TODI Een mocktail onder water drink je natuurlijk niet uit een fraai gevormd glas.
Onder water een aperitiefje drinken: het klinkt als een droom, maar sinds kort kan het écht. En dan ook nog eens in Beringen. Het eerste Europese onderwatercafé opende maandag immers zijn deuren. Op de openingsdag kon je er twaalf uur lang genieten van verschillende mocktails. Ook burgemeester Thomas Vints trok voor de gelegenheid graag een wetsuit aan.

Op de derde verjaardag van TODI trakteerde het duik- en snorkelcentrum met streekgebonden mocktails. CEO’s Dirk Heylen en Wouter Schoovaerts waren de barmannen van dienst. Zij lieten geïnteresseerde duikers maar liefst twaalf uur lang proeven van hun creaties.

Burgemeester Vints opende het onderwatercafé en dronk zelf ook een ‘glas’ op deze symbolische dag. “Nadat ik onder water een lintje had doorgeknipt, mocht ik als eerste proeven van de mocktails”, zegt Vints. “De drankjes op basis van druiven en blauwe bessen werden in een waterdicht zakje geschonken. Zo konden ze onder water worden opgedronken.”

Burgemeester Thomas Vints neemt samen met CEO's Dirk Heylen en Wouter Schoovaerts een duik in het café.
Anastasia Tofoni Burgemeester Thomas Vints neemt samen met CEO's Dirk Heylen en Wouter Schoovaerts een duik in het café.

Mijnverleden

Dat TODI drie jaar geleden opende, is geen toeval. Precies dertig jaar geleden, op 28 oktober 1989, sloot immers de steenkoolmijn van Beringen haar deuren. “Deze sluiting bracht heel wat socio-economische uitdagingen met zich mee”, vertelt burgemeester van Beringen Thomas Vints. De opening van TODI op 28 oktober 2016 was een eerbetoon aan de geschiedenis van de stad en haar inwoners.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.