Honderden bestuurders laten zich vangen aan nachtelijke verkeersacties

BELGA
De politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo heeft dit weekend nachtelijke verkeersacties uitgevoerd. Die hebben geleid tot opmerkelijke resultaten.

Vrijdag vond de eerste actie plaats. In Tessenderlo controleerde de politie op de Engsbergseweg en de Sparrenweg. Van de 403 geregistreerde bestuurders reden 83 bestuurders te snel. Eén bestuurder haalde 147 km/u. In Ham werd op de Heppensesteenweg gecontroleerd. Van 214 geregistreerde bestuurders reden 24 bestuurders te snel. In Beringen stond de flitser op de Zuidstraat en op de Heppensesteenweg. Van 238 geregistreerde bestuurders reden er 25 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 127 km/u.

Zaterdagnacht werd er in Beringen gecontroleerd op de Hasseltsesteenweg, Koerselsesteenweg, Molendijk, Paalsesteenweg en Koolmijnlaan. Van 1.729 bestuurders reden 286 bestuurders te snel. Veertien bestuurders reden sneller dan 100 km/u. Op de Koerselsesteenweg werd een snelheidsduivel aan 138 km/u onderschept. Het rijbewijs van de man werd onmiddellijk ingetrokken. De auto van deze man bleek ook nog niet verzekerd te zijn en werd daarom door de politie in beslag genomen.

Anonieme patrouilles 

Patrouilles deden verder anoniem nog enkele controles, waarbij niet-verzekerde wagens in beslag werden genomen, bestuurders onder invloed van drugs werden gevat, een man met rijverbod achter zijn stuur bleek te zitten en twee snelheidsduivels minder dan twee jaar na het behalen van hun rijbewijs sneller dan 150 km/u reden. Zij moeten opnieuw hun rijexamens afleggen. En dan waren er nog twee bestuurders die werden betrapt op driften.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • David Franckaerts

    Zo een actie mogen ze gerust elk weekend doen! Beringen-mijn is precies soms gewoon het wilde westen. Straatracers en marginale patsers aan de lopende band daar.