Herinrichting markt Beringen-centrum weldra van start

Fase 1 heeft betrekking tot de Graaf Van Loonstraat (rechtsboven in rood). Vervolgens komen alle andere gedeelten gefaseerd aan de beurt.
RV Fase 1 heeft betrekking tot de Graaf Van Loonstraat (rechtsboven in rood). Vervolgens komen alle andere gedeelten gefaseerd aan de beurt.
De herinrichting van de markt in het centrum zal binnenkort van start gaan. “Het einde van de werkzaamheden is voorzien in de zomer van 2021”, zegt schepen van Openbare Werken Jean Vanhees (CD&V).

Het is de bedoeling dat de werken gefaseerd worden uitgevoerd zodat de hinder wordt beperkt en de toegankelijkheid van de handelaars en dergelijke maximaal kan worden gegarandeerd. “Ook de bestaande randparkings, zoals de Step en de VTI-site blijven tijdens deze werken beschikbaar”, weet Vanhees.

In een eerste fase zullen er voorbereidende rioleringswerken zijn in de Graaf van Loonstraat tussen de Violetstraat en de werftoegang Collegesite, alsook een knip aan de riolering ter hoogte van de W. Schoutedenstraat. Vervolgens start de aannemer in fase 2 aan de herinrichting van de markt, die zich eerst toespitst op het gedeelte van de Graaf van Loonstraat tussen werftoegang Collegesite en Koerselsesteenweg (eind 2019, begin 2020) en vervolgens op het gedeelte Koolmijnlaan – Collegestraat – Hoogstraat (eerste helft 2020), de Markt (tweede helft 2020 – begin 2021), de Koerselsteenweg (eerste helft 2021) en de Graaf van Loonstraat (2020-2021).

Communicatie

Nauwkeurigere fasering en meer informatie over deze werken volgt. Er wordt nog een communicatiemoment naar de buurtbewoners voorzien waarop de plannen nader worden toegelicht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.