Groen licht voor nieuwe buitenschoolse kinderopvang ‘De Bengeltjes’

De beelden van het project.
Stad Beringen De beelden van het project.
De bouwvergunning voor de buitenschoolse kinderopvang ‘De Bengeltjes’ en veertien wooneenheden in het academiepark is goedgekeurd.

“Door de bouw wordt het capaciteitsprobleem van de opvang aangepakt”, licht schepen van Samenleven Hilal Yalçin toe. De nieuwe buitenschoolse kinderopvang op de benedenverdieping zal plaats voorzien voor honderd kinderen. Naast een grote binnenspeelzaal worden er nog heel wat andere ruimtes voorzien. Zo is er bijvoorbeeld een huiswerkruimte, een aparte ruimte voor tieners en zelfs een keuken, waar samen in gekookt kan worden.

Op de bovenverdieping van de kinderopvang worden acht appartementen ingepland en op de site zelf worden nog eens zes eengezinswoningen gebouwd.

Buitenspeelruimte en publieke speeltijd

Ook buiten zal de kinderopvang heel wat te bieden hebben. De buitenspeelruimte zal aansluiten op de publieke speeltuin, die door buurtbewoners van het academiepark gebruikt kan worden. “Zo creëren we een mooie samenhang met de omgeving. Er worden ook rustigere zones in de private buitenruimte van de kinderopvang voorzien”, vertelt schepen van Stadsontwikkeling Patrick Witters.

De bouw van de buitenschoolse kinderopvang gaat van start in het voorjaar van 2020. Het einde van de werken is voorzien voor het najaar van 2022. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.