Groen Beringen zit achter ‘afvaleieren’

Een van de bewuste zwerfvuileieren.
Groen Beringen Een van de bewuste zwerfvuileieren.
In elke deelgemeente van Beringen doken afgelopen paaszondag reuzegrote eieren van zwerfvuil op. Aanvankelijk was het onduidelijk wie achter dit initiatief zat, nu blijkt het te gaan om een actie van Groen Beringen.

De vrijwilligers van Groen Beringen trokken er tijdens de paasvakantie op uit om zwerfvuil op te rapen. Met het verzamelde PMD hebben ze vier eieren gemaakt, die ze in de nacht van 20 op 21 april in elke deelgemeente achterlieten. Met deze actie wil Groen sluikstorters ervan bewust maken dat sluikstorten en zwerfvuil een groot probleem blijft in Beringen. “Iedereen wil een nette buurt om in te vertoeven, maar zwerfvuil en sluikstorters bemoeilijken dat op verschillende plaatsen. Met deze actie willen we hen daarvan bewust maken”, zegt voorzitter Irfan Oztas.

Signaal

Tegelijk is de actie ook een signaal naar het stadsbestuur om hier in het beleid extra aandacht aan te besteden.“Gedurfde sensibiliseringsacties, een evaluatie van de plaatsing van alle vuilnisbakken en een strengere controle met camera’s kunnen een effectieve aanpak blijken”, vertelt Oztas. “Momenteel wordt sterk gefocust op handhaving via camera’s, maar de sensibilisering kan nog beter.”

Groen Beringen zal de paaseieren op donderdag 25 april opruimen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.