Gerenoveerde parochiekerk opent officieel de deuren

Na anderhalf jaar renovatie straalt de kerk als nooit tevoren.
Mine Dalemans Na anderhalf jaar renovatie straalt de kerk als nooit tevoren.
Parochiekerk Sint-Jan de Doper opent dit weekend officieel de deuren na een renovatie die anderhalf jaar duurde. De kerken van Tervant en Brelaar Heide deden zolang dienst als alternatief.

De eerste fase was de renovatie van de ruwbouw, zoals houtbescherming van het dak, nieuwe elektriciteit en sanitair. De verfwerken in fase twee waren eveneens hard nodig. "De vorige schilderbeurt dateerde van meer dan dertig jaar geleden. Door een roetwolk bij een defect aan de verwarmingsketel raakten de muren zwartgeblakerd", weet pastoor Geert Croes. De kerk is ook helemaal herschilderd. Er is er sfeervolle ledverlichting en een glazen inkomdeur. In een laatste fase was de inrichting aan de beurt met nieuw meubilair. De beelden werden gerestaureerd en het koperwerk opgepoetst.


In het weekend van 28 en 29 november vorig jaar werd de kerk in gebruik genomen, maar de officiële opening is dit weekend. Vrijdag is er om 19 uur een academische zitting in de kerk. Zaterdag om 17 uur draagt bisschop Patrick Hoogmartens de mis op. Zondag om 15 uur concerteert de Paalse harmonie en kan je een expo bezoeken over de renovatie. Tegelijk met de feestelijke opening is er de viering van 300 jaar parochie Sint-Jan de Doper. (PVMB)

Pastoor Geert Croes.
Mine Dalemans Pastoor Geert Croes.