Gedenkpaneel op vroegere locatie schans

De schans van Beverlo.
RV De schans van Beverlo.
De schans met woning uit Beverlo is één van de 120 museumgebouwen die in Bokrijk te vinden zijn. Het onderging dit jaar al een restauratie en nu komt er ook een gedenkpaneel op de vroegere locatie.

Bij de restauratie werd het houten vakwerk als het vlechtwerk vervangen op basis van historische technieken en zijn ook de aarden omwalling met gracht opgefrist. Dankzij een speciale postkaart kreeg elke inwoner van Beringen begin augustus al de kans om het erfgoed te herontdekken. “Om het uniek stukje erfgoed nog meer in de kijker te zetten, hebben de stad Beringen, de heemkundige kring van Beverlo en Bokrijk de handen in elkaar geslagen. Het gedenkpaneel in Beverlo toont ons een blik op het verleden", zegt schepen Patrick Witters (CD&V).

Het paneel wordt woensdagavond om 18.30 uur geplaatst. Dit wordt gevolgd door een wandeling naar parochiecentrum met aansluitend lezingen over de schans en de restauratie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.