Gaan vissen of op familiebezoek: 15 pv’s voor corona-inbreuken

Een themabeeld.
Toon Royackers Een themabeeld.
De lokale politie Beringen - Ham - Tessenderlo deed zaterdagavond intensieve controles op het naleven van de corona-richtlijnen. “Over het algemeen lijken de mensen zich aan de regels te houden. Toch zijn er nog altijd mensen die de ernst van de situatie niet lijken in te zien”, analyseren korpschef Geert Wouters en commissaris Eric Raymaekers.

In het totaal werden er 15 processen-verbaal opgesteld. Bij verschillende hiervan werd de boete onmiddellijk geïnd via een betaalterminal. Anderen zullen de rekening later gepresenteerd krijgen. Zo bleken er bij een kapper in Beringen 4 klanten in de zaak te zitten, terwijl deze van buitenaf gesloten leek te zijn.

Familiebezoek

Op de Koerselsesteenweg in Beringen werden 3 gezinnen beboet, die met een tiental mensen samen op één adres op familiebezoek waren. Zij zagen het probleem hiervan niet echt in. Op het Jaagpad in Ham waren een achttal vissers speciaal vanuit Antwerpen gekomen om daar op het Albertkanaal in gezelschap te vissen.

“Sommige jongeren menen dat zij nog steeds op straat met meerderen kunnen samenkomen om te ‘chillen’ en beweren niets af te weten van een samenscholingsverbod”, klinkt het nog.

Ongeval

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.30 uur reed een voertuig in de Kanaalstraat in Beringen tegen een boom. Een inzittende passagier geraakte hierbij gekneld in het voertuig. De bestuurder uit Antwerpen had geen essentiële reden om in Beringen aanwezig te zijn en bleek bovendien dronken te zijn. De man maakte zich zo druk over het feit dat hij geverbaliseerd werd dat hij bestuurlijk aangehouden diende te worden.