Fietsers worden verwend in april

Recent nog werd de aankomst van de slotetappe van de Baloise Belgium Tour in Beringen voorgesteld.
Mine Dalemans Recent nog werd de aankomst van de slotetappe van de Baloise Belgium Tour in Beringen voorgesteld.
Beringen wordt steeds meer een stad voor fietsers. Heel wat bedrijven uit de wielerwereld (Ridley, Golazo, Flanders’ Bike Valley) zijn hier gevestigd en in april organiseert Beringen een aantal events speciaal voor fietsers. 

Op zondag 7 april is er bijvoorbeeld de zevende GP Plakkattenberg in Koersel, een wedstrijd voor nieuwelingen en beloften/elite zonder contract. Dat weekend organiseren de Opoeterse Mountainbikeclub en de stad Beringen de ‘Grote Prijs MTB Stad Beringen’ op het MTB-Park be-MINE. Nieuw dit jaar is het e-bike-event op 13 en 14 april op het MTB-Park van be-MINE. Dit is een organisatie van Ben Gielen en Arne Beysen in samenwerking met de fietsenwinkel ‘Get fixed’. Tijdens dit tweedaagse evenement kan je alle soorten elektrische fietsen testen, GPS- tochten, e-MTB-workshops en zelfs een mountainbikewedstijd voor e-bikes op zondag. Dit is een primeur in België. 

Op zondag 14 april vindt er ook nog een ATB-cross plaats op de Vossenberg in Korspel. Dit is een recreatief criterium waarbij de renners aan een twintigtal wedstrijden op jaarbasis kunnen deelnemen. Per wedstrijddag wordt men ingedeeld in zes verschillende categorieën.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.