Evelien en Naomi gaan naar WK
voor zeemeerminnen in China

Naomi & Evi nemen voor het eerst deel aan een zeemeerminnenwedstrijd.
RV Naomi & Evi nemen voor het eerst deel aan een zeemeerminnenwedstrijd.
Het zeemeerminnencollectief ‘The Mermates’ vaardigt met Evelien en Naomi twee deelnemers af op het wereldkampioenschap zeemeerminzwemmen. The Mermates zijn maandelijks te bewonderen in Todi Beringen en zien de wedstrijd als een unieke kans.

Zeemeerminzwemmen klinkt gemakkelijker dan het is. De combinatie van vinzwemmen, synchroonzwemmen een vrijduiken maakt het lastig. Lang je adem in kunnen houden is dus een must. Eind augustus gaan onze twee landgenoten, Evelien Peeters uit Gent en Naomi Vets uit Borsbeek, proberen ook China te veroveren. Naast de technische proeven zullen er ook creatieve opdrachten zijn zoals een synchroonzwemmen onder water waarbij er zo weinig mogelijk naar lucht gehapt wordt. Ook zijn er prijzen te winnen met inspanningen voor het milieu.

Eerste wedstrijd

Toen Naomi en Evelien de oproep zagen hebben ze zich meteen kandidaat gesteld. Ze werden tot groot jolijt geselecteerd. “Het WK Zeemeerminnen is een creatieve zwemwedstrijd. In tegenstelling tot Europese zeemeerminwedstrijden is dit kampioenschap meer gericht op vaardigheden dan op schoonheid. Het is een unieke kans om onze passie aan de andere kant van de wereld uit te voeren. Maar voor ons is het ook een persoonlijke uitdaging, aangezien het onze eerste wedstrijd ooit is.”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Linda Vaes

    Veel succes Evelien & Naomi!!!!

  • Herman PLUYS

    Ik wens jullie een mooie plaats toe!

  • Pol Van Gils

    gaan ze zwemmend?