Exclusief voor abonnees

Eén van overledenen gaf les op brandweerschool: “Zijn gezin en de brandweer, daar deed hij alles voor”

Chris Medo (42, rechts) en Benni Smulders (37), twee vrijwillige brandweermannen, lieten het leven.
rv Chris Medo (42, rechts) en Benni Smulders (37), twee vrijwillige brandweermannen, lieten het leven.
Zelfs al was Chris Medo (42) instructeur op de brandweerschool, tegen wat hem en zijn collega's gisteren overkwam, was hij kansloos. Samen met een andere vrijwillige brandweerman is hij omgekomen tijdens het blussen van een leegstaand pand in Beringen. "Ze leefden om anderen te helpen", klinkt het bij familie en vrienden.

Helga Gillis kon het gisteren niet vatten. Haar man Chris vertrok zondagochtend thuis in Heusden-Zolder in alle vroegte naar een brand. Zoals zo vaak en vol overtuiging, want hulpverlener zijn was zijn roeping -zo schreef hij zelf toen hij tien jaar geleden toetrad tot het korps van Heusden-Zolder. "De brandweer was zijn leven. Hij stond altijd klaar om uit te rukken - leefde om anderen te helpen", vertelt Helga in tranen. Ze is stil, krijgt niet veel gezegd, wordt omringd door vrienden en familie. "De tijd lijkt eindeloos traag voorbij te gaan, alles duurt zo lang."

Superpapa's

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • AUGUST VAN KERCKHOVEN

  Veel sterkte aan Familie en collega brandweer mannen, rust zacht jongens

 • Yasmine Lion

  Van de ene dag op de andere zijn er twee gezinnen die zonder papa verder moeten. Voor de mama’s wacht een loodzware taak. Ze moeten niet alleen hun eigen verdriet onder controle krijgen. Ze moeten ook hun kinderen opvangen, en de taak van de andere ouder op zich nemen. Die kinderen gaan zich volledig op hun mama’s storten. Lieve mama’s, ik wens jullie onwaarschijnlijk veel moed. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ook jullie steun vinden bij familie, bij vrienden. ❤️❤️

 • Jeroen Keppens

  Enorm hard bedankt voor het instaan van onze veiligheid! Ik hoop dat jullie met veel eer mogen rusten

 • Gerard Stevens

  Afgezien van het feit dat dit verschrikkelijk is,heeft de waarheid ook zijn rechten. 1° Wie heeft er opdracht gegeven om in een leegstaand brandend gebouw, die onbelangrijk was, binnen te gaan??Met welk doel was dat?? 2° Er bestaat zoiets als"gecontroleerd laten uitbranden"zonder risico's op menselijke slachtoffers. 3° Als de juiste beslissingen waren genomen waren er geen slachtoffers geweest. Ik wacht op jullie antwoorden.

 • Erwin Fiers

  Veel sterkte aan de familie.Respekt voor de brandweer.Die geven tenminste geen boetes.Was er dan geen optie om het pand te laten uitbranden?Het pand was leeg.Er liggen daar toch geen giftige of explosieve stoffen.