Duizendtal mensen stapt op in stille mars voor overleden brandweermannen

Na een indrukwekkende uitvaartplechtigheid op zaterdag, zijn zondag nog eens zowat duizend mensen door de straten van Beringen getrokken om brandweermannen Benni en Chris te herdenken.
Karolien Coenen

Een duizendtal vrienden, familieleden collega’s en sympathisanten wandelde mee met initiatiefneemster Christine Diliën. Zij wandelde voorop met haar kinderen, gevolgd door het schepencollege.

De tocht eindigde aan de Koolmijn vlak aan het gebouw waar de brand exact een week geleden uitbrak. Een leegstand pand vatte er vuur, en moest geblust worden. Brandweer Heusden-Zolder kwam bijstand verlenen, maar een ‘flash over’ zorgde voor een explosie in het gebouw waarbij meerdere brandweermannen gevangen raakten. Chris en Benni bleven in de brand. Collega Arno raakte gewond.

Buurtbewoners roepen al langer om het gebouw te slopen omwille van eerdere branden en overlast. Die vraag klinkt nu nog veel luider dan ooit. Zaterdag vond de uitvaart plaats in de kazerne van Heusden-Zolder waarbij duizenden mensen afscheid namen van de twee jonge vaders en echtgenoten.

Karolien Coenen
Karolien Coenen
Karolien Coenen
Karolien Coenen
Karolien Coenen
Karolien Coenen
Karolien Coenen
Karolien Coenen
Karolien Coenen5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jonas Weckhuysen

  Beste Peter Janssen, ik vermoed dat u al jaren brandweerman bent en u bij deze interventie bij was? Het getuigt van weinig respect als u hier iemand met de vinger gaat wijzen. Niemand stuurt "zomaar" zijn manschappen naar binnen, dit heeft altijd een reden. Hier is een ongeluk gebeurt dat onmogelijk voorkomen kon worden. Dus beste Peter, gelieve voor je met beschuldigingen begint, denk eerst even na. En slik dan best je woorden in, hier heeft niemand een boodschap aan.

 • Freddy Sonnemans

  Deze mensen verdienen ons grootste respect. Ik hoop enkel dat indien het gaat om brandstichting ze niet vervolgd worden voor 'onvrijwillige doodslag' maar voor moord.

 • Tom Araya

  Arno, heel veel sterkte en beterschap! Hopelijk mag je het hospitaal snel verlaten.

 • Paul Philippaerts

  Daar is toch wel iets niet pluis aan die zaak. Brand in een leegstaand huis waar al eerder miserie mee was. Las ergens dat er uit deze zaak geen conclusies konden getrokken worden voor de toekomst. Raar heel raar of mogen de verantwoordelijkheden niet bekend worden of niet worden vastgesteld. Schrijnend voor de familie van die mensen. Die mensen zitten we met de gevolgen. innige deelneming

 • Peter Janssen

  Wat een onkunde...wie stuurt brandweermannen ín een leegstaand pand om te gaan blussen?Je zou denken dat inspanningen worden geleverd om aanpalende,bewoonde panden te beschermen zodat de brand niet zou overslaan en leegstaande panden? Laat die uitbranden of enkel blussen vanop veilige afstand, buiten...deze dappere mannen lieten hun leven voor een leegstaand krot.Oprechte deelneming aan de families en schande voor de korpsleiding.