Drone maakt inventaris van begraafplaatsen

Tijdens deze drone vluchten kan er wat geluidshinder ontstaan voor de omwonende en de bezoekers van de stedelijke begraafplaatsen.
Stad Beringen Tijdens deze drone vluchten kan er wat geluidshinder ontstaan voor de omwonende en de bezoekers van de stedelijke begraafplaatsen.

Beringen zal de bestaande inventaris van de stedelijke begraafplaatsen updaten. “Hiervoor werd een firma aangesteld om met een drone nauwkeurige luchtfoto’s maken. Op basis van deze foto’s kan de firma alle contouren intekenen zoals graven en paden. Als het plan weer up-to-date is, kunnen we de database van de overlijdens terug koppelen aan elk graf,” zegt schepen van Facilitair Beheer Jean Vanhees (CD&V). Tijdens deze drone vluchten kan er wat geluidshinder ontstaan voor de omwonende en de bezoekers van de stedelijke begraafplaatsen. De planning is afhankelijk van het weer, de UV-index en de luchtvaartactiviteiten. Normaal zijn Beringen-Centrum, Beringen-Mijn en Beverlo op zondag 3 februari aan de beurt, op 9 februari volgen Korspel, Stal en Koersel, een dag later zouden Paal en Tervant aan de beurt zijn. 16 en 17 februari worden vrijgehouden. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • RONNY LEMMENS

    Ik snap niet goed waarom dit op het kerkhof van Koersel moet gebeuren? De helft!!!! van het kerkhof verdwijnt op 1 november!