Celstraf gevraagd voor agressieve Beringenaar

Een 22-jarige Beringenaar riskeert een celstraf van één jaar nadat hij zich aan de woning van zijn ex-verloofde erg agressief gedroeg. Niet alleen was hij ontzettend brutaal ten opzichte van de vrouw, hij blesseerde ook een agent die ter plaatse was gekomen.

Het voorval vond plaats op 10 juni dit jaar. De politie trof bij de tussenkomst drie huilende vrouwen aan. De beklaagde was voor geen rede vatbaar en was zijn ex in het Turks aan het bedreigen. Een agent wilde de man boeien, maar kreeg een vuistslag op zijn oogkas. Bij de schermutselingen die daarop volgden, kwam hij bovendien terecht in glas. De man werd in een wurggreep gehouden en voelde zich duizelig. Zijn partner had de nodige aangeleerde technieken nodig om hem te bevrijden.


"Zonder mijn collega had het erger kunnen aflopen. De man bleef zich immers verzetten en ook in de combi riep hij nog dat de vrouw niet lang meer te leven had", stelt de gekwetste agent. Hij was acht dagen werkonbekwaam door last aan rug- en nekspieren. Inmiddels is hij wel volledig hersteld. Hij vraagt 700 euro morele schadevergoeding. Zijn collega houdt het bij 200 euro.


De procureur tilde zwaar aan de tenlastelegging. "Hij was ook al zonder toestemming binnengedrongen in de woning. Het is duidelijk hoe hij de verwondingen heeft aangebracht. Ook tijdens het onderzoek deed hij al moeilijk en hij wordt nog in zaken genoemd. Dat hij niet aanwezig is, toont aan dat hij er niet zwaar aan tilt." Naast een celstraf werd er ook een boete van 600 euro voor de man gevraagd. (BVDH)