Beringen verkoopt industriegronden

De gronden op het industriegebied
Stad Beringen De gronden op het industriegebied
De stad Beringen heeft besloten dat het een aantal industriegronden op het industrieterrein Ravenshout-Noord zal verkopen. Verdeelcentrum van auto-onderdelen Mobis vestigde zich hier al en recent startte ook machinebouwer IMA op deze locatie met de werken aan een nieuwbouw.

Ravenshout-Noord, gelegen tussen de Olmsesteenweg en het Albertkanaal, is een regionaal bedrijventerrein dat met de pas aangelegde N73 erg gunstig gelegen is. De stad spreekt van “grote interesse”. “Daarom besloten we om een perceel van twintig hectare, gelegen in zone 4, dat volledig of in delen kan aangekocht worden door grootschalige bedrijven”, vertelt schepen van Lokale Economie Werner Janssen (N-VA).

Kanaal

Percelen die aangekocht worden moeten een minimale oppervlakte hebben van 5.000m². De minimale verkoopprijs werd vastgesteld op 70 euro/m². De gronden zullen toegewezen worden aan de hand van vastgelegde toewijzingscriteria zoals aard van de activiteiten, impact op milieu en omgeving, tewerkstelling… Voor de gronden rechtstreeks grenzend aan het kanaal wordt de voorkeur gegeven aan watergebonden activiteiten.

Kandidaten die zich willen vestigen op Ravenshout-Noord kunnen hun project voorstellen en een bod uit brengen dat meegenomen zal worden bij de toewijzing. Alle kandidaturen voor deze eerste oproep voor zone 4 dienen uiterlijk op 21 juli 2019 bezorgd worden aan de stad Beringen. Bedrijven die interesse hebben nemen best contact op met de dienst ondernemen of kunnen een kijkje nemen www.beringen.be/ondernemen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.