Beringen strijdt tegen zwerfvuil en sluikstorten met vijf bewakingscamera’s

Verplaatsbare camera's als deze zullen op vijf plaatsen in Beringen opduiken.
Vertommen Verplaatsbare camera's als deze zullen op vijf plaatsen in Beringen opduiken.

Met vijf verplaatsbare camera’s gaat de stad Beringen de strijd aan tegen zwerfvuil en sluikstorten. Deze tijdelijk vaste camera’s vormen een goed hulpmiddel bij het vaststellen van dergelijke overtredingen. “In het bestuursakkoord is immers duidelijk aangegeven dat we willen inzetten op nette buurten”, motiveert burgemeester Thomas Vints (CD&V). Door deze aankoop is het mogelijk om één camera per sector, waarin de ploegen groenonderhoud van de stedelijke werkplaatsen werken, in te zetten. Op deze manier kunnen ‘hotspots’ van zwerfvuil en sluikstorten over heel het grondgebied aangepakt worden en wordt de pakkans ook vergroot. De camera’s hebben in totaal een prijskaartje van 48.378,40 euro en moeten dit najaar al operationeel zijn. Overtreders riskeren een GAS-boete.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip Braekevelt

    Goed plan, in de Rijsselstraat ligt regelmatig zwerfvuil langs de weg, alsof iemand bewust zijn zakken met pmd uitkapt ...