Beringen investeert 131.000 euro in 41.000 extra mondmaskers

Mondmaskers zullen alom aanwezig zijn zijn in het straatbeeld
Photo News Mondmaskers zullen alom aanwezig zijn zijn in het straatbeeld
De stad Beringen plaatst een bestelling van 41.000 herbruikbare mondmaskers en voorziet zo elke inwoner vanaf 12 jaar van één gratis exemplaar, bovenop het gratis masker dat de federale overheid ter beschikking wil stellen. Het gaat om een investering van 131.000 euro. De levering wordt - als alles goed gaat met de productie - verwacht vanaf midden mei. 

Afgelopen vrijdag maakte de nationale veiligheidsraad bekend dat de zogenaamde comfortmaskers een belangrijke rol zullen spelen in de exitstrategie. “Nu de maatregelen stilaan versoepeld worden, is het van groot belang dat we ons als lokaal bestuur inzetten voor de veiligheid van de Beringenaren”, onderstreept burgemeester Thomas Vints (CD&V).

“Naast deze aankoop zullen we als lokaal bestuur ook onze regierol opnemen in het matchen van vraag en aanbod van zelfgemaakte mondmaskers. Zo kunnen we er met z’n allen mee voor zorgen dat de chirurgische en FFP-maskers voorbehouden blijven voor de zorg, waar ze nog steeds hoognodig zijn.”

Bestelling bij Rezytex

Alle 41.000 mondmaskers voldoen aan de richtlijnen uitgevaardigd door de FOD volksgezondheid. De maskers worden aangekocht via het Beringse bedrijf Rezytex. Het zal gaan om herbruikbare stoffen maskers met linten en de mogelijkheid om een extra beschermde laag filterstof in te steken. Deze zal voorzien worden door de federale overheid. Het stadsbestuur onderzoekt nog op welke manier de mondmaskers op een veilige en efficiënte manier verdeeld kunnen worden.