Beringen genomineerd voor Publica Awards met bouwprojecten in centrum

Beringen groeit met de bouw van een nieuw stadhuis, groene publieke ruimte en private ontwikkeling op de collegesite.
Mine Dalemans Beringen groeit met de bouw van een nieuw stadhuis, groene publieke ruimte en private ontwikkeling op de collegesite.
De Stad Beringen is genomineerd voor de Publica Awards van de EBP-groep. Die awards plaatsen lovenswaardige overheidsprojecten in de schijnwerpers en belonen publieke actoren voor hun inzet. De stad maakt kans op een award in de categorie ‘Urban Development, Infrastructure & Mobility’.

“Dit is een erkenning voor twee bouwprojecten die het uitzicht van Beringen-Centrum mee bepalen”, reageert burgemeester Thomas Vints (CD&V) enthousiast. “Door de verhuis van enkele secundaire scholen ontstaat de unieke kans om aan bijna vijf hectare grond in het centrum van Beringen een nieuwe invulling te geven. De stad neemt dan ook het voortouw om deze vrije ruimte optimaal te benutten.”

Schepen van Stadsontwikkeling Patrick Witters (CD&V) benadrukt dat het project groter is dan enkel de bouw van het nieuwe stadhuis: “Ook de bibliotheek wordt verbouwd en voorzien van een uitbreiding. Daarnaast worden drie private woonblokken gerealiseerd en bouwen we een publieke ondergrondse parking.”

Stem online op het project van de Stad Beringen via publica-brussels.com/kandidaten-publica-awards-2020/#urbain!.