Avonturenberg 's werelds beste landschapsproject 2016

De Avonturenberg, het speellandschap op de mijnterril, is uitgeroepen tot 's werelds beste landschapsproject 2016 door webstek Landscape Architects Network.

De Avonturenberg is een ontwerp van Omgeving & Carve in samenwerking - voor de uitvoering - met de firma Krinkels. Het project bestaat uit een uitgestrekt palenwoud tegen de hellingen van de mijnterril, een avontuurlijk speelterrein met een klim- en touwenparcours, een glijbaan en een speleoparcours en een kolenplein op de top.

Beter dan New York

Schepen van Toerisme Gilbert Lambrechts (sp.a): "De prijs betekent voor de Avonturenberg en voor Beringen een enorme publiciteit. Het zet ons op de wereldkaart, want we komen met ons project voor wereldsteden als Peking, Las Vegas, New York en Memphis. Be-MINE stond al erg goed aangeschreven met projecten als het retailpark - onlangs uitgeroepen tot het beste van België -, duikcentrum Todi, het onlangs geopende klimcentrum Alpamayo en nu weer de Avonturenberg."

Een opsomming van de tien laureaten met op nummer één Beringen vind je op de volgende link: http://landarchs.com/landscape-architecture-projects-2016.

Karolien Coenen