Exclusief voor abonnees

Alicia getuigt over de juf die haar verleidde toen ze 17 was: “Ze komt er gewoon mee weg”

Alicia Sanfilippo is nu 21, maar was pas 17 toen haar juf haar verleidde. "Fijn is het niet om met zo'n verhaal naar buiten te komen, maar ik ben bang dat er anders nog slachtoffers vallen.”
VTM NIEUWS Alicia Sanfilippo is nu 21, maar was pas 17 toen haar juf haar verleidde. "Fijn is het niet om met zo'n verhaal naar buiten te komen, maar ik ben bang dat er anders nog slachtoffers vallen.”
In een secundaire school voor kinderen met een verstandelijke beperking en gedragsstoornissen in Beringen heeft een inmiddels 37-jarige juf een seksuele relatie gehad met twee leerlingen. Nadat de meisjes hun verhaal deden aan de directie van VIBO Sint-Barbara, werd de vrouw tijdelijk geschorst. Begin deze maand ging ze weer aan de slag. "Toen onze relatie leek uit te komen, verplichtte ze me snel naar een andere school te gaan."

Een stortvloed aan lieve berichtjes, hevige aandrang tot seksuele handelingen en één - de allerbelangrijkste - voorwaarde: totale geheimhouding. De verhalen van twee leerlingen van het buitengewoon onderwijs Sint-Barbara in Beringen over hoe ze - zonder dat van elkaar te weten - een seksuele relatie kregen met één en dezelfde juf lopen parallel. In 2015 was Alicia Sanfilippo - toen 17, nu 21 - de eerste die in het vizier kwam van een juf op haar nieuwe school. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis69 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maud hallett

  Ik vind dit absoluut ongepast, deze lerares mag van mij levenslang geschorst worden

 • Linda Wellekens

  Er is geen plaats voor dat soort mensen in het onderwijs ... nergens.

 • raymond van der craen

  Ongeacht dat deze meisjes 17 jaar waren vind ik die lerares in de fout gaan. Alleen dat je als hoger geplaatste macht kon uitoefenen op die meisjes die bovendien ook nog eens minder begaafd waren zegt genoeg om deze lerares te veroordelen en ze nooit meer les te laten geven of omgang met kinderen of minderbegaafde personen toe te laten.

 • guy boeykens

  ze zegt zelf dat ze beslist hebben met twee om een relatie te beginnen :(

 • ronny steurbaut

  indien het een man was … zou die er ook zo mee wegkomen ? positieve discriminatie van de vrouw is er altijd op gerechtelijk vlak , nu horen we de meetoo dames niet hé !