400 kinderen komen springen voor kankerpatiëntjes Tybo (3) en Ferre (6): “Hartverwarmend dat mensen zo meeleven”

Ferre (6) en Tybo (3) amuseren  zich op de opblaasbare glijbaan. De opbrengst van een zomerfestival gaat naar hun moedige strijd tegen kanker.
Benoit De Freine Ferre (6) en Tybo (3) amuseren zich op de opblaasbare glijbaan. De opbrengst van een zomerfestival gaat naar hun moedige strijd tegen kanker.
Op de velden van KFC Paal-Tervant vond zaterdag een zomerfestival plaats voor kankerpatiëntjes Tybo (3) en Ferre (6). Ongeveer vierhonderd kindjes kwamen springen op de vele springkastelen en steunden zo hun leeftijdsgenootjes. De ouders van de twee kinderen danken alle bezoekers voor hun steun.

Het idee voor het festival kwam van de clowns Pi & Po en werd uitgewerkt door de mensen van Esso Rutten op de Diestersteenweg in Paal. Tybo is de kleinzoon van een van de werknemers en Ferre is de zoon van een trouwe klant. “Het begon met een springkasteel en een paar workshops, maar uiteindelijk zijn het zeven springkastelen en verschillende workshops geworden”, glimlacht Pieter Beerten van de organisatie.

Het werd een gezellige namiddag op de velden van KFC Paal-Tervant.
Benoit De Freine Het werd een gezellige namiddag op de velden van KFC Paal-Tervant.

Hij was zelf ook verbaasd door de massale opkomst. In totaal zijn 1.500 mensen afgezakt naar het festival. “We hebben zoveel positieve reacties gekregen, het is hartverwarmend om te zien dat er zoveel steun is voor de kindjes. Dit weekend vindt ook Paal op Stelten plaats, maar daar hebben we gelukkig weinig concurrentie van gekregen. Onze evenementen overlappen gelukkig ook niet. Als het hier gedaan is, begint het daar pas. De opbrengst zal duizenden euro’s bedragen, maar daarover kunnen we nog niet te veel zeggen. Het is in elk geval de bedoeling om dat later via een cheque te schenken.”

Gezonde buitenlucht

Ferre uit Paal zelf had zich voor de gelegenheid laten schminken en was erg enthousiast. “Het springkasteel met de palmbomen is de leukste. Al was de zelfbewegende bal ook wel fijn!” Zijn mama Nele Vanloo zag met de glimlach hoe de kinderen zich amuseerden. “Je onderschat toch altijd het effect van sociale media. Op die manier hebben we uiteindelijk veel mensen bereikt.”

Benoit De Freine

Ferre (6) lijdt aan leukemie. Hij heeft veel tijd moeten doorbrengen in het ziekenhuis, waar hij Tybo heeft leren kennen. Extra fijn om dus eens pret te kunnen beleven in de gezonde buitenlucht. “Zijn beentjes zijn al moe van al dat springen”, glimlacht Nele. “Het is een jaar intensieve chemo geweest, nu volgt nog een jaar van onderhoud. Dat gebeurt vooral met pilletjes.”

Hopen op de dokters

Tybo woont ook in Beringen, al zijn zijn ouders afkomstig uit Heusden-Zolder. Mama Diandra genoot zelf van een drankje terwijl de kinderen zich uitleefden. “Ik had niet gedacht hier zoveel mensen te zien. Maandag zal het wel even vreemd aanvoelen, want dan volgt de elfde kuur van de derde soort chemo.” Tybo heeft een erg zeldzame vorm van kanker waarbij twee tumoren in zijn liesstreek zitten. “Al onze hoop ligt bij de dokters. Een vorige behandeling sloeg niet aan, dus nu hopen we dat er een alternatief kan gevonden worden. We weten niet wat het gaat geven. Alle steun is dus zeker welkom.”

Wie vrijblijvend een storting wil doen, kan dat op het rekeningnummer BE52 7350 5186 8009.

Ferre liet zich alvast schminken.
Benoit De Freine Ferre liet zich alvast schminken.
Even poseren met Anna en Elsa van de Disneyfilm Frozen.
Benoit De Freine Even poseren met Anna en Elsa van de Disneyfilm Frozen.
Ferre (6) en Tybo (3) amuseren  zich op de opblaasbare glijbaan.
Benoit De Freine Ferre (6) en Tybo (3) amuseren zich op de opblaasbare glijbaan.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Carl Parker

    Veel te veel mensen worden ziek, en de gewone man maar geld inzamelen voor de industrie die een nulletje achter de prijs zet.

  • Petros Verschueren

    Als nu de commercie van de farmacie nu nog achterwege blijft, gaan we de goede kant op. Puur geld gewin. En de docter ploetert voort. Waar blijven de geneesheren?