25-jarige man uit Paal haalt matrak boven bij verkeersagressie

RV

Een 25-jarige man uit Diest riskeert een celstraf van acht maanden met probatievoorwaarden voor twee feiten van verkeersagressie in 2015. Een eerste keer werd hij in juni in Beringen gefilmd door de dashcam van de slachtoffers. De man pakte uit met een bruusk stopmanoeuvre en een getuige die wilde bemiddelen, zag hoe de beklaagde een wapenstok uit de wagen haalde en probeerde te slaan. 

In oktober vonden feiten plaats in Tessenderlo. De twintiger wilde toen naar eigen zeggen “een vriend helpen die zich bedreigd voelde”. Hij wees zelf op wettelijke zelfverdediging maar dat wordt niet gevolgd. “Ik heb in het verleden al eens voorwaarden gehad en dat is relatief goed gegaan”, liet de beklaagde nog weten.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.