130 kwetsbare gezinnen bediend dankzij voedselinzameling

130 gezinnen kregen een extra voedselpakket.
Stad Beringen 130 gezinnen kregen een extra voedselpakket.
De interculturele raad organiseerde in samenwerking met Stad Beringen van 29 april tot 13 mei een voedselinzameling. Op 20 mei werden de gevulde pakketten verdeeld. “De actie is een succes”, laat burgemeester Thomas Vints (CD&V) weten. “We hopen soortgelijke solidariteitsacties in de toekomst te kunnen herhalen.”

Gedurende twee weken konden klanten van deelnemende supermarkten producten met een lange houdbaarheid (zoals pasta en rijst, maar ook shampoo en tandpasta) aankopen ter ondersteuning van die actie. “Ik wil graag alle deelnemende supermarkten, weldoeners, vrijwilligers en leden van het dagelijks bestuur van de Interculturele raad bedanken”, zegt Necdet Erol, voorzitter van de interculturele raad. “Samen konden we de voedselpakketten samenstellen.” 

“Daarnaast bedanken we ook graag uitdrukkelijk de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, Semersah en BIF – Milli Görüs voor hun grote bijdrage aan de voedselpakketten. In totaal ontvingen we 1.435 euro aan giften”, vertelt schepen van Samenleven Hilal Yalçin (CD&V) enthousiast. “Allemaal samen hebben we ervoor gezorgd dat 130 kwetsbare gezinnen een extra voedselpakket ontvingen in deze bijzondere en moeilijke periode.”