‘Wonen in Ham en Beringen’ krijgt 54.000 van minister Homans (N-VA)

Liesbeth Homans wil het lokale woonaanbod versterken.
Photo News Liesbeth Homans wil het lokale woonaanbod versterken.
Het intergemeentelijk samenwerkingsproject (IGS) ‘Wonen in Ham en Beringen’ ontvang 54.166 euro ondersteuning van Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA). “Om het lokale woonaanbod te versterken is het onder meer van belang dat gemeenten samenwerken bij de invulling van hun woonbeleid,” zegt minister Homans.

Het is de ambitie van Homans om de lokale besturen nog efficiënter te maken door ze op grotere schaal te laten samenwerken: “Door de beperkte schaal van heel wat Vlaamse gemeenten slagen sommige besturen er niet altijd in om hun doelstellingen te realiseren. Wanneer verschillende gemeenten nu de handen daarvoor in elkaar slaan, lukt dat wel,” zegt minister Homans. 

Het project ‘Wonen in Ham en Beringen’ is één van de 44 Vlaamse projecten die middelen ontvangen. De samenwerking tussen deze gemeenten moet zorgen voor een divers en betaalbaar woonaanbod, een verbetering van de woonkwaliteit en woonomgeving en het informeren, adviseren en begeleiden van inwoners met woonaanvragen. “Ook sporen we de gemeenten ertoe om de lokale private huurmarkt verder te verkennen en ondersteunen,“ aldus nog minister Homans.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.