Sieg De Doncker daagt polderdorpen met vijf aartsmoeilijke opdrachten

Berendrecht en Zandvliet vieren 900-jarig bestaan

Sieg De Doncker bracht aartsmoeilijke opdrachten mee naar Berendrecht.
RV Sieg De Doncker bracht aartsmoeilijke opdrachten mee naar Berendrecht.
Met het festival ‘Sterren van de Polder’ vieren Berendrecht en Zandvliet dit jaar hun 900-jarige bestaan. Voor die gelegenheid kregen de inwoners vijf opdrachten van tv-gezicht Sieg De Doncker. Als de bewoners de opdrachten tegen 10 juni tot een goed einde brengen, zijn Berendrecht en Zandvliet voortaan echte sterrendorpen.

De jongste weken kon je er niet naast kijken. Haast overal in het polderdistrict staan zuilen die verwijzen naar ‘Sterren van de Polder. Ook was er een veelbekeken filmpje waarin Sieg De Doncker de inwoners uitdaagt. De Doncker, bekend van het VTM-programma ‘De wereld rond met 80-jarigen’, geeft de polderdorpen vijf opdrachten die te maken hebben met het 900-jarig bestaan. Slagen de inwoners in hun opzet, dan worden Berendrecht en Zandvliet voortaan echte sterrendorpen. 

De opdrachten gaan als volgt: “Zorg voor een stoet die tijdens het slotfeest minstens 900 meter aflegt met 9 herkenbare verenigingen uit de dorpen, met muziek, beweging en een praalwagen. Onder de sokkel van een nieuw nog te plaatsen kunstwerk dat naar de 900ste verjaardag verwijst, moet een tijdscapsule komen. Hiervoor moeten de polderbewoners, tegen het slotfeest, minstens 900 tekstjes, tekeningen, documenten en foto’s met betrekking tot het Zandvliet en Berendrecht verzamelen van vroeger en nu. In het najaar zal het grote nieuwe kunstwerk onthuld worden als aandenken van het 900-jarig bestaan van de dorpen.”

Koekjes bakken

De derde opdracht van Sieg is speciaal gericht op jongeren. Die moeten tijdens het slotfeest minstens 900 handen en voeten van kinderen aan het dansen krijgen op een uniek dansje bij een zelfgemaakt lied en dat met een koor van minstens 9 zangers op het podium. 

Als voorlaatste opdracht werd gevraagd om een origineel koekje te bedenken en te bakken. Van dat koekje moeten er minstens 900 tijdens het slotfeest uitgedeeld worden. Bovendien moet het koekje uniek zijn van vorm, en smaak, en verwijzen naar Berendrecht en Zandvliet. Als laatste opdracht maken de inwoners een krantje vol verhalen over het verleden, heden en de toekomst van de 900-jarige dorpen. Tegen het slotfeest moeten er 900 krantjes van minstens 20 pagina’s gemaakt zijn. 

Straatfeest

Op pinkstermaandag 10 juni komt Sieg naar het Armenstraatje in Zandvliet om er het grootste straatfeest van het land te dirigeren en maakt hij het resultaat bekend van de behaalde sterren. Daarnaast zorgen enkele groepen, kinderanimatie, foodtrucks en terrasjes voor sfeer en een muzikale namiddag in het Armenstraatje. 

Om 14 uur gaat het feestterrein open en start de stoet vanop de Botermarkt naar Armenstraatje. Om 14.30 uur worden de behaalde sterren bekend gemaakt en start de kinderanimatie. Daarna, tot 20 uur, volgen verschillende optredens. 

Alle informatie over de werkgroepjes en de opdrachten op www.sterrenvandepolder.be of via de Facebook-pagina van het district en het vrijetijdscentrum De Schelde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.