Polderse gansrijders vieren hun keizer Maarten

Na de huldiging werd keizer Maarten op de schouder genomen voor een rondgang.
Alfons Schryvers Na de huldiging werd keizer Maarten op de schouder genomen voor een rondgang.

In aanwezigheid van alle gansrijdersmaatschappijen uit de Antwerpse polderstreek is keizer Maarten Gabriëls in de bloemen gezet. Het is al de derde maal dat de sterke gansrijder, van de Jonge Ruiters Zandvliet, zich kon laten kronen tot keizer.

De Evenementenhal in Zandvliet was goed volgelopen met leden van alle verschillende gansrijdersmaatschappijen uitgedost in hun clubkleuren. Tijdens de huldiging kreeg keizer Maarten een actiefoto en de wisselbeker Albert Huybrechts. Die mag een vereniging houden als ze drie opeenvolgende jaren een keizer in hun rangen hebben. Momenteel is de Oude Gans Berendrecht, de enige maatschappij die de beker definitief heeft veroverd. Tot slot kreeg de keizer nog een tinnen schaal met daarop alle namen van de voorgaande keizers en het jaar waarin ze de titel behaalden. Deze schaal werd geschonken door de verenigde gansrijders van de Antwerpse polders. Na de ceremonie werd, onder de tonen van een muziekkapel, de keizer op de schouders genomen voor een rondgang in de zaal. Keizer Maarten beloofde zijn best te doen om het record van het aantal keizertitels te verbeteren. Dat record staat momenteel op vier. Naar aanleiding van de brief van dierenrechtenorganisaties die aan minister Ben Wyts waarin ze vragen om tijdens het gansrijden de gans te vervangen door een kunstgans, riep voorzitter Frans De Schutter iedereen op om sereen te blijven met hun commentaren op sociale media.

Keizer Maarten kreeg een tinnen schaal met daarop alle namen van zijn voorgangers.
Alfons Schryvers Keizer Maarten kreeg een tinnen schaal met daarop alle namen van zijn voorgangers.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.