Nieuwe aannemer aangesteld voor bouw jeugdhuis in Zandvliet

Werken lagen bijna jaar lang stil

Zo zou het nieuwe jeugdhuis eruitzien.
Sp.a Antwerpen Zo zou het nieuwe jeugdhuis eruitzien.
In het voorjaar van 2020 zullen de werkzaamheden aan het nieuwe jeugdhuis in Zandvliet opnieuw van start kunnen gaan. De stad Antwerpen stelde een nieuwe aannemer aan. De werken lagen bijna een jaar stil.

Goed nieuws voor de jeugd van Zandvliet. Het ziet ernaar uit dat ze binnenkort toch terecht kunnen in hun nieuwe jeugdhuis. De eerste steen werd een jaar geleden al gelegd op de plek van het voormalige seniorenlokaal aan het Armenstraatje in Zandvliet maar doordat de aannemer er de brui aan gaf, lag de werf intussen stil.

Voorjaar 2020

Nu stelde de stad een nieuwe aannemer aan om het jeugdhuis verder af te werken. Die werken zullen in het voorjaar van 2020 aanvangen. “Ik ben blij voor onze jeugd dat de Stad het Jeugdhuis2040 zal afwerken. Na een jarenlang traject met onze jongeren en de Jeugdraad, komt er opnieuw een plek waar onze jongeren verantwoord en veilig zichzelf kunnen ontplooien”, zegt voormalig schepen van Jeugd Nathalie Aertssen (PRO2040).

Het nieuwe jeugdhuis wordt een gebouw dat niet alleen multi-inzetbaar, maar ook duurzaam is en dat rekening houdt met de buurtbewoners op het vlak van akoestiek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.