Keer 100 jaar terug in de tijd met de Bevrijdingsfeesten

In het Scheldedorp Lillo wordt de bevrijding van WO I uitzonderlijk gevierd. Een nostalgische kermis, op zaterdag 10 november, neemt bezoekers honderd jaar mee terug in de tijd en geeft een idee van hoe de bevrijding in 1918 werd gevierd.

Als start is er een bloemenhulde aan het monument van de gesneuvelden
Alfons Schryvers Als start is er een bloemenhulde aan het monument van de gesneuvelden

De nostalgische kermis, van 14 tot 17.30 uur, bestaat uit een reuzenrad, een rups, smoutebollenkraam en “buske” gooien. Ook een goochelaar is present en waarzegster madame Rozalien voorspelt je toekomst. De kermis is aangevuld met een spiegeltent, draaiorgel, trekzak, en ballonplooien. Papiertheater Bruno geeft een voorstelling over een jongen en zijn buurmeisje die zich verzetten tegen de oorlog. De voorstelling van 30 minuten is te zien om 15 en 16.30 uur. In Lillo staat ook een cinemawagen met vertoon van kortfilms. Zanger, radioman, luitspeler Paul Rans brengt met zijn ensemble een concert over oorlog in de Lage Landen, met humor en liedjes uit de periode 14-18. Zondag 11 november is de kerk open vanaf 10 uur. Dan heeft een Cavaconcert plaats waarin oorlogsliederen een centrale rol spelen. Info en het volledige programma op www.vrijetijdscentrumdeschelde.be/bevrijdingsfeesten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.