Jongeren maken kennis met de wereld van volwassenen tijdens Roefeldag

De Dogmobiel kreeg heel wat belangstelling van de jongeren.
Alfons Schryvers De Dogmobiel kreeg heel wat belangstelling van de jongeren.
In het polderdistrict namen meer dan 150 kinderen deel aan de Roefeldag waarmee ze een dag lang konden leven in de grotemensenwereld.

Om organisatorische redenen werden de deelnemers onderverdeeld in twee leeftijdscategorieën, van 6 tot 9 jaar en van 10 tot 14 jaar. Ze konden ook roefelen in de voormiddag of in de namiddag. Een team van de jeugddienst had een ontdekkingstocht uitgestippeld via 84 routes waaruit de jongeren op voorhand een keuze moesten maken. Om grotere afstanden te overbruggen werden bussen ingelegd. Onder begeleiding van een volwassene trokken de Roefelaars op pad. Het aanbod aan activiteiten was zeer divers met onder meer een bezoekje aan winkels, het containerpark, de apotheker en deelnemen aan verschillende workshops, zoals limonade maken, mozaïek, slijm maken enzovoort. Bij de dogmobiel mochten de kinderen een hond wassen en bikers reden met de kinderen rondjes door Zandvliet. De Roefeldag werd afgesloten met een optreden van de live band Jeuk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.