Folkloredag in Poldermuseum

Het Poldermuseum aan de Tolhuisstraat in Lillo.
Alfons Schryvers Het Poldermuseum aan de Tolhuisstraat in Lillo.
Op zondag 27 oktober, op de laatste openingsdag van het seizoen, kan je in het Poldermuseum in Lillo terecht voor een Folkloredag.

Er zijn voordrachten en demonstraties over onder meer gansrijden, bijgeloof, enzovoort. Peter Paardekam demonstreert hoe men een net maakt voor het gansrijden. Peter is gekend als omroeper bij de Oude Gans Berendrecht en de Vrije Gans.

Ook Stakke Wanne is terug van de partij. In augustus wist Peter Hendrickx, onder zijn alias Stakke Wanne, de bezoekers te vermaken. Ook nu brengt hij vanaf 14 uur een voordracht uit eigen werk.

In het gereconstrueerde volkscafé van het Poldermuseum kan je terecht voor de bieren van de Zandvlietse brouwerij CyDraLe. Zo kan je er kennismaken met de tripel Grote Klos, die is gemaakt in samen werking met het Poldermuseum.

Het Poldermuseum aan de Tolhuisstraat is geopend vanaf 13 uur. Het is ook de laatste kans om de thematentoonstelling ‘De kerk van Berendrecht’ en ‘7 Beelden’ van François Vannietvelt te bewonderen. Er is nog altijd de mogelijkheid om met de Waterbus vanuit Antwerpen naar Lillo te komen. Voor de uurregeling en de tarieven kan men terecht op de website van www.dewaterbus.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.