District Berendrecht-Zandvliet-Lillo schenkt speelpakketten aan kwetsbare gezinnen

District Berendrecht-Zandvliet-Lillo schenkt speelpakketten aan kwetsbare gezinnen.
District Berendrecht-Zandvliet-Lillo District Berendrecht-Zandvliet-Lillo schenkt speelpakketten aan kwetsbare gezinnen.
De maatregelen omtrent het coronavirus treffen kwetsbare gezinnen het hardst. Daarom besliste het districtsbestuur van district Berendrecht-Zandvliet-Lillo om speelpakketten te schenken aan kwetsbare gezinnen uit het district.

Het speelpakket is voor kinderen uit de kleuterschool en de lagere school. De samenstelling en verdeling gebeurde in samenwerking met vrijetijdscentrum De Schelde, Huis van het Kind Berendrecht-Zandvliet-Lillo, sociaal meldpunt Polderhart en de vier scholen uit het district. Zij hebben samen een lijst opgemaakt van leerlingen die het speelpakket het meest nodig hebben.

Elk zakje bevat tekenmateriaal, een lijmstift, een schaartje, een kinderverfpakket, stoepkrijt, een springtouw, een frisbee, een drinkfles, een stappenteller en een spelboekje met leuke activiteiten en spelletjes. De herbruikbare draagtas kan ingekleurd worden. Ook zit er in elk pakket een overzicht van de coronamaatregels en nuttige telefoonnummers.