Coalitiegesprekken tweede ronde

Na verkennende gesprekken met de verkozen partijen in de nieuwe legislatuur van de districtsraad Berendrecht, Zandvliet en Lillo start N-VA Polder een tweede gespreksronde.

Voor een volgende ronde, waarbij ook dieper naar de inhoud van de programma’s wordt gekeken, vroegen en kregen de onderhandelaars van N-VA Polder het mandaat voor verdere besprekingen met CD&V (één verkozene) en PRO2040 (vier verkozenen). “Het is de bedoeling dat we nu ons programma aftoetsen met de andere gesprekspartners en op basis hiervan kijken wat de mogelijkheden zijn,” zegt Marc Maes perswoordvoerder van de N-VA. In het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo liggen de politieke kaarten niet zo moeilijk. N-VA blijft de grootste fractie met zes van de vijftien zetels. De nieuwe burgerpartij PRO2040, met naast partijloze burgers ook alle uittredende sp.a-mandatarissen, behaalde vier zetels en CD&V komt opnieuw in de districtsraad met één zetel. Het Vlaams Belang behaalde vier zetels, een winst van één. Het opstarten van een tweede gespreksronde wil niet zeggen dat er al een coalitie in de maak is.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.