Zorgbedrijf Antwerpen opent sociocultureel centrum De Kapel

Zorgbedrijf Antwerpen opent het socioculturele centrum De Kapel met Marleen Meckx als gastprogrammator.
Klaas De Scheirder Zorgbedrijf Antwerpen opent het socioculturele centrum De Kapel met Marleen Meckx als gastprogrammator.
De oude, leegstaande kapel van woonzorgcentrum Sint Anna in Berchem ombouwen tot een warme, culturele ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt én daarbuiten, dat is het opzet van Zorgbedrijf Antwerpen. In maart opent de tijdelijke theaterzaal haar deuren. Actrice Marleen Merckx is gastprogrammator. Op zondag 1 maart staat een openingsfeest gepland.

De bestaande kapel van woonzorgcentrum Sint Anna in Berchem krijgt een tijdelijke culturele invulling. Samen met gastprogrammator Marleen Merckx creëert Zorgbedrijf Antwerpen er van maart tot en met juni 2020 een pop-up sociocultureel centrum met de allure van een echte theaterzaal. Op zondag 1 maart gaat De Kapel feestelijk van start met een openingsfeest met onder andere Jukebox 2020, Marleen Merckx, kindervertellingen, Radio Minerva en een gratis mini-glaasje Duvel voor alle bezoekers.

De Kapel wil meer zijn dan een aanbod om te komen kijken en luisteren. Mensen die graag de handen uit de mouwen steken, kunnen ook actief meewerken als kapelmeester. Een kapelmeester is een vrijwilliger die mee instaat voor het reilen en zeilen van De Kapel. Zo staat het team van kapelmeesters op de dag van een voorstelling klaar om het publiek te ontvangen. 

Zorgbedrijf Antwerpen opent het socioculturele centrum De Kapel
Klaas De Scheirder Zorgbedrijf Antwerpen opent het socioculturele centrum De Kapel